Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné kytičky se sezamem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dvoubarevné kytičky se sezamem - postup přípravy

Dvoubarevné kytičky vás okouzlí svým vzhledem i kombinací jemného těsta a křupavých semínek. Ozvláštněte své vánoční menu tímto originálním cukrovím.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem. V jiné míse smíchejte mouku se změklým máslem a přidejte vanilkový cukr s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Do suchých ingrediencí vmíchejte vaječný žloutek se smetanovou směsí, kterou jste připravili na začátku a uhněťte těsto.

Poznámka: Cukroví můžete připravit i bez vajec. Není třeba je ničím nahrazovat.

3. KROK

Z těsta odkrojte třetinu, kterou smíchejte se směsí kakaa a mléka. Vytvořte tmavé těsto, které zabalte do sáčku a vložte na 15 minut do lednice stejně, jako světlé těsto. 

4. KROK

Po této době každé těsto rozdělte na 15 stejných kousků, které přikryjte sáčkem, aby těsto nevysychalo, zatímco budete tvarovat cukroví.

5. KROK

Světlý kousek vyválejte na placku o průměru 6–7 cm a zabalte do ní kuličku z tmavého těsta. Naplněnou kuličku mírně vyválejte a nožem ji, na několika místech, nařízněte tak, abyste vytvořili okvětní lístky. 

6. KROK

Tento postup opakujte u zbytku těsta a kytičky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví, v jeho středu, ozdobte vaječným žloutkem a posypte sezamovými semínky. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

7. KROK

Tip: Sezamová semínka můžete nahradit mákem nebo lněnými semínky. Nebo můžete tyto ingredience zkombinovat.

8. KROK

Dvoubarevné kytičky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě. Díky tomu vám cukroví vydrží dlouho čerstvé.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů