Koláč s kondenzovaným mlékem a tvarohem - postup přípravy
Objevte skvělou chuť koláče s kondenzovaným mlékem. Jde o zdravější alternativu k tradičním dezertům, kterou si oblíbí všichni milovníci lehkých pochoutek.
Těsto
Zdobení
Na vymazání
Máslo vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do hladka. Do směsi vešlehejte tvaroh a poté vejce. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.
Těsto vložte do formy na pečení vymazané máslem a vytvořte v něm několik otvorů, do kterých aplikujte zkaramelizované kondenzované mléko.
Tip: Zdobit můžete pomocí cukrářského sáčku, který krémem naplňte.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45–50 minut. Koláč s kondenzovaným mlékem nechte po upečení volně vychladnou a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT