Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s kondenzovaným mlékem a tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Koláč s kondenzovaným mlékem a tvarohem - postup přípravy

Objevte skvělou chuť koláče s kondenzovaným mlékem. Jde o zdravější alternativu k tradičním dezertům, kterou si oblíbí všichni milovníci lehkých pochoutek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do hladka. Do směsi vešlehejte tvaroh a poté vejce. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.

2. KROK

Těsto vložte do formy na pečení vymazané máslem a vytvořte v něm několik otvorů, do kterých aplikujte zkaramelizované kondenzované mléko. 

Tip: Zdobit můžete pomocí cukrářského sáčku, který krémem naplňte.

3. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45–50 minut. Koláč s kondenzovaným mlékem nechte po upečení volně vychladnou a servírujte ho nakrájený na kousky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů