Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Oplatkový dezert se sušenkami, džemem a čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Oplatkový dezert se sušenkami, džemem a čokoládou - postup přípravy

Mix oplatek, keksů, ovocného džemu a čokoládové náplně dostane prostě každého. Ještě lákavější na tomto receptu je snad jen to, že nemusíte vůbec nic péct a máte jej hotový raz dva. Pohostit s ním můžete své blízké, návštěvy, či si jej sníst jen tak ke kávě.

Ingredience pro:
1 porce

Sušenkový základ

Čokoládová náplň

Poleva na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vezměte si dva oplatkové listy a položte je na pracovní plochu, následně každý pomažte ovocným džemem dle vašeho výběru. Na jeden list začněte skládat sušenky, které jste si pro tento recept zvolili. Vždy je po položení mírně přimáčkněte, aby pevně držely.

2. KROK

Nyní se můžete vrhnout na přípravu náplně. Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Začněte vařit, řádně během toho vodu míchejte. Poté do ní přidejte máslo, čokoládu na vaření, a nakonec kakaový prášek. Vše důkladně během vaření promíchejte. Snižte plamen a přidejte ještě mleté vlašské ořechy, mleté sušenky dle vašeho výběru a rumové aroma. Naposledy promíchejte.

3. KROK

Vytvořenou čokoládovou náplň naneste na část se sušenkami a důkladně ji rozetřete tak. aby všude byla rovnoměrně rozprostřená. Začněte na ni klást další vrstvu sušenek a opět je vždy přimáčkněte. Na závěr už jen přimáčkněte druhou polovinu větší sušenky s džemem a celý dezert zatižte, aby pevně držel.

4. KROK

Vezměte si menší misku a nalámejte do ní bílou čokoládu, přidejte tři lžíce smetany a nechejte vše rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté důkladně promíchejte a přelijte přes sušenkový dezert. Totéž proveďte i s hořkou čokoládou a zbylými třemi lžícemi smetany. Tentokrát ovšem udělejte na vrcholu dezertu vzor, díky kterému bude výsledek vypadat o mnoho lépe. Dezert dejte chladit do lednice a máte hotovo, dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů