Měkké marcipánové hvězdičky - postup přípravy
Hledáte-li recept na originální, rychlé a snadné vánoční cukroví, které i krásně vypadá, vyzkoušejte tyto marcipánové hvězdičky. Po upečení je můžete ozdobit čokoládou nebo dle vlastní fantazie.
Ingredience
Do mísy nasypte hladkou mouku, moučkový cukr, škrob a vanilkový cukr. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.
Ke směsi přidejte žloutky, změklé máslo a marcipán nastrouhaný najemno. Poté vše promíchejte a vytvořte hladké těsto.
Těsto zabalte do sáčku nebo potravinářské fólie a poté ho uložte na 30 minut do lednice. Následně ho vyjměte a rozválejte ho na pomoučené ploše do tenké placky, která by měla být široká přibližně 0,5 cm.
Z těsta pomocí vykrajovátka vykrájejte hvězdičky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 10 minut.
Upečené hvězdičky nechte vychladnout a poté je ozdobte bílou nebo tmavou čokoládou. Následně je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj