Křenové fazole s majonézou podle ČSN - postup přípravy
Ochutnejte tradiční křenové fazole podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jejich lahodná chuť a retro vzhled ohromí všechny milovníky české klasiky.
Základ
Majonéza
Křenová směs
Bílé fazole nechte namočené ve vodě 12 hodin. Poté je sceďte a v neosolené vodě vařte 30–60 minut. Poté připravte domácí majonézu.
Do rozšlehaných vaječných žloutků postupně vešlehávejte olej a poté přidejte sůl s octem.
Poznámka: Žloutky i olej musí mít pokojovou teplotu.
V samostatné míse smíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky nakrájený šunkový salám. Přidejte nastrouhaný křen, majonézu, sůl, cukr a fazole. Vše ochuťte pepřem a důkladně zamíchejte.
Na závěr křenové fazole ochuťte octem a podávejte je s oblíbeným pečivem.
Tip: Pokrm můžete podávat hned, ale nejlépe chutná, když ho necháte uležet v lednici přes noc. Fazole s křenem můžete ozdobit trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty