Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Královský rolovaný salát

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Královský rolovaný salát - postup přípravy

Vynikající sváteční salát si můžete vyrobit i ve tvaru rolády. Když ho zajímavě nazdobíte, bude se na vašem svátečním stole skvěle vyjímat.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Na dekoraci

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Brambory uvařte v celku doměkka, pak je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vejce uvařte natvrdo a také je nastrouhejte. Kuřecí prsa uvařte ve slané vodě a pak je natrhejte na kousky. Salátovou okurku nakrájejte na nudličky a ořechy nasekejte na menší kusy.

2. KROK

Formu na pečení vyložte potravinářskou fólií. Dejte na její dno brambory, trochu je upěchujte a osolte. Na ně dejte slabou vrstvičku majonézy, pokračujte vrstvou masa a majonézy. Na tu navrstvěte okurky, pokračujte majonézou, na tu dejte vejce a na ně opět majonézu, kterou na závěr posypejte nasekanými ořechy. Pak vše za pomoci fólie srolujte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.

3. KROK

Vybalte roládu z fólie a potřete ji slabou vrstvou majonézy. Poté ji ozdobte širšími pruhy ze sterilovaného hrášku, granátového jablka a najemno nastrouhaného tvrdého sýra. Pokud je chcete mít pravidelné, můžete si pomoci proužky nastříhaného pečicího papíru.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů