Tvarohový věnec s jablky a rozinkami - postup přípravy
Tvarohový věnec s jablky a rozinkami je voňavý, plný šťavnatého ovoce a jemného tvarohu. Je ideální ke snídani i jako dezert, který vás potěší chutí a jemnou strukturou.
Těsto
Náplň
Na pomazání
Cukr smíchejte se solí, olejem, vanilkovým cukrem, vaječným bílkem, mlékem a čerstvým droždím.
Poznámka: Čerstvé droždí můžete nahradit sušeným droždím.
Ingredience promíchejte a přidejte k nim mouku. Uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 40 minut na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a vaječným žloutkem. Směsí následně naplňte cukrářský sáček.
Poznámka: Část tvarohové směsi si nechte na závěrečné zdobení.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát, ve tvaru kruhu, o výšce 0,5 cm. Ten položte na pečicí papír a v jeho středu vyznačte kruh, po jehož obvodu naneste tvarohovou náplň.
Tip: Kruh můžete vyznačit pomocí pokličky.
Náplň pokryjte rozinkami a okraji těsta ji zakryjte. Poté věnec přendejte na plech, kde ho přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.
Tip: Při tvorbě věnce se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Střed tvarohového věnce potřete zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem, které pokryjte zbytkem tvarohové směsi. Tu zarovnejte do hladka a ozdobte plátky jablek.
Těsto potřete vaječným žloutkem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Po vychladnutí servírujte věnec tvarohem nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA