Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový věnec s jablky a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Tvarohový věnec s jablky a rozinkami - postup přípravy

Tvarohový věnec s jablky a rozinkami je voňavý, plný šťavnatého ovoce a jemného tvarohu. Je ideální ke snídani i jako dezert, který vás potěší chutí a jemnou strukturou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte se solí, olejem, vanilkovým cukrem, vaječným bílkem, mlékem a čerstvým droždím. 

Poznámka: Čerstvé droždí můžete nahradit sušeným droždím.

2. KROK

Ingredience promíchejte a přidejte k nim mouku. Uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 40 minut na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji nadvakrát.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a vaječným žloutkem. Směsí následně naplňte cukrářský sáček.

Poznámka: Část tvarohové směsi si nechte na závěrečné zdobení.

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát, ve tvaru kruhu, o výšce 0,5 cm. Ten položte na pečicí papír a v jeho středu vyznačte kruh, po jehož obvodu naneste tvarohovou náplň. 

Tip: Kruh můžete vyznačit pomocí pokličky.

5. KROK

Náplň pokryjte rozinkami a okraji těsta ji zakryjte. Poté věnec přendejte na plech, kde ho přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.

Tip: Při tvorbě věnce se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

6. KROK

Střed tvarohového věnce potřete zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem, které pokryjte zbytkem tvarohové směsi. Tu zarovnejte do hladka a ozdobte plátky jablek. 

7. KROK

Těsto potřete vaječným žloutkem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.

Tip: Po vychladnutí servírujte věnec  tvarohem nakrájený na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů