Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččiny mléčné palačinky

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Babiččiny mléčné palačinky - postup přípravy

Také vás některé chutě a vůně bezpečně vrátí ve vzpomínkách do dětství? Babička mi dělávala často v létě palačinky, které se jí vždy povedly a voněly celým domem. Naštěstí jsem si pečlivě zapsala recept, o který se s vámi teď mohu podělit. Tyto palačinky jsou vynikající zejména sladko, například s džemem, marmeládou, tvarohem nebo Nutellou, ale oceníte je i tehdy, když chcete připravit slaný pokrm, například se špenátem, kuřecím masem, a podobně. V takovém případě ale vynechejte moučkový a vanilkový cukr. Výhodou tohoto receptu je také jeho jednoduchost. Pokud jde o měření potřebného množství, nemusíte se namáhat s kuchyňskou váhou, vystačíte si jen se šálkem a sklenicí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vezměte si hlubší mísu a nejprve do ní rozbijte vejce. Poté přidejte špetku soli, moučkový a vanilkový cukr a směs vyšlehejte do jemné pěny. Postupně přidávejte mléko a dále šlehejte. V dalším kroku přilejte šálek vařící vody, přisypejte předepsané množství škrobu a opět šlehejte. Nakonec do těsta po trochách přidávejte mouku a stále míchejte, aby těsto bylo hladké, zcela bez hrudek.




Vezměte si mělkou pánev, která se nejvíce hodí na smažení a obracení palačinek, potřete ji olejem a až je rozpálený, pomocí naběračky nalijte do středu pánve těsto, rozetřete ho po povrchu a palačinku usmažte dozlatova z obou stran. Stejným způsobem pokračujte při přípravě dalších palačinek, dokud vám vystačí těsto. Palačinky můžete naplnit a stočit nebo přeložit, můžete je posypat prosátým moučkovým cukrem a podle chuti ozdobit například čokoládovou polevou a šlehačkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů