Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinový salát s uzeninou a nakládanou zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Těstovinový salát s uzeninou a nakládanou zeleninou - postup přípravy

Těstovinové saláty jsou sice obvykle doménou teplých ročních období, nicméně i v zimě tu a tam zatoužíme poněkud odlehčit jídelníček a dát si nějaký ten salát. Přinášíme vám zimní variantu těstovinového salátu s majonézou, uzeninou a nakládanou zeleninou, který vás příjemně zasytí a potěší vás na jazyku i na duši. Navíc není nijak náročný na suroviny, čas ani úsilí, takže je to vhodný kandidát na superrychlé obědy či večeře.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si velký hrnec o objemu kolem tří litrů, celý ho naplňte vodou, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Když voda začne vřít, vsypte do ní těstoviny a vařte je zhruba 6 až 8 minut, aby nebyly úplně rozvařené ani příliš tvrdé. Když jsou hotové, slijte je a zchlaďte je studenou vodou. Těstoviny by měly být při přípravě salátu úplně studené. Poté nechte těstoviny v cedníku důkladně okapat, aby v nich nezůstala žádná zbytková voda.




Nakládané okurky a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Obojí vhoďte do mísy, přidejte k nim hrášek a kukuřici, které předem důkladně slijete od nálevu a necháte okapat. K zelenině s klobásou pak přidejte majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a mletý černý pepř a dvě lžíce láku z okurek. Všechny přísady dobře promíchejte.

Nakonec salátovou zálivku vyklopte do mísy s okapanými těstovinami, znovu důkladně promíchejte a před podáváním nechte salát v lednici vychladit nejlépe po dobu kolem dvou hodin. Při uchování v lednici vám salát vydrží čerstvý až po dobu dvou nebo tří dnů.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů