Nadýchané koláčky s broskví a vanilkou - postup přípravy
Připravte si jeden z nejšťavnatějších moučníků, jaký jste jedli. Koláčky s broskví obsahují jemný krém z čerstvého sýra a jsou ideální ke snídani i odpolední kávě.
Těsto
Náplň
Na potření
Na posypání
Mouku smíchejte s cukrem, čerstvým droždím, změklým máslem, špetkou soli, vaječným bílkem a vlažným mlékem, které přidávejte po troškách.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto prohněťte a rozdělte ho na 12 částí o hmotnosti cca 80 g.
Z každé části vytvořte bochánek, který položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Bochánky nechte 15 minut kynout pod čistou utěrkou a poté v nich udělejte důlky pomocí dna sklenice.
Zatímco bochánky kynou, připravte náplň. Čerstvý sýr smíchejte s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku a vzniklou směsí naplňte důlky v bocháncích.
Tip: K plnění těsta můžete použít cukrářský sáček.
Každý bochánek pokryjte broskví a těsto potřete směsí mléka a rozšlehaného vaječného žloutku. Koláčky s broskví následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Hotové koláčky posypte moučkovým cukrem a po vychladnutí si užívejte jejich příjemnou chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty