Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané koláčky s broskví a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Nadýchané koláčky s broskví a vanilkou - postup přípravy

Připravte si jeden z nejšťavnatějších moučníků, jaký jste jedli. Koláčky s broskví obsahují jemný krém z čerstvého sýra a jsou ideální ke snídani i odpolední kávě.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s cukrem, čerstvým droždím, změklým máslem, špetkou soli, vaječným bílkem a vlažným mlékem, které přidávejte po troškách.

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto prohněťte a rozdělte ho na 12 částí o hmotnosti cca 80 g.

3. KROK

Z každé části vytvořte bochánek, který položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Bochánky nechte 15 minut kynout pod čistou utěrkou a poté v nich udělejte důlky pomocí dna sklenice.

4. KROK

Zatímco bochánky kynou, připravte náplň. Čerstvý sýr smíchejte s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku a vzniklou směsí naplňte důlky v bocháncích. 

Tip: K plnění těsta můžete použít cukrářský sáček.

5. KROK

Každý bochánek pokryjte broskví a těsto potřete směsí mléka a rozšlehaného vaječného žloutku. Koláčky s broskví následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

6. KROK

Poznámka: Hotové koláčky posypte moučkovým cukrem a po vychladnutí si užívejte jejich příjemnou chuť.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů