Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy se zakysanou smetanou a pudingem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Řezy se zakysanou smetanou a pudingem - postup přípravy

Nyní máte jedinečnou možnost si udělat lepší odpoledne spolu s těmito chutnými řezy se zakysanou smetanou, pudinkem a kakaem navrch. Tento úžasný recept nám poskytla paní Nicole Soukopová.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Pudink

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přisypejte k nim cukr a společně obojí vyšlehejte. Přilijte do mísy rostlinný olej s plnotučným mlékem a pokračujte ve šlehání. Polohrubou mouku smíchejte zvlášť s práškem do pečiva a obojí prosejte do mísy s těstem. Po prošlehání nakonec rozdělte těsto na dvě poloviny, do jedné přidejte i kakaový prášek.

2. KROK

Formu na pečení vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte do ní světlou polovinu těsta. Tmavou polovinu nalijte „cik cak“ na tu první. Do hrnce nalijte plnotučné mléko, přidejte do něj pudinkový prášek, cukr dle chuti a pudink uvařte dle návodu. Hotový jej poté opět nalijte stejným způsobem na těsto.

3. KROK

Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte do ní těsto péct na 30 minut. Po dopečení těsto vytáhněte a nechejte ho vychladnout. Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a naneste ji na hotové těsto. Nakonec dezert dle chuti ozdobte kakaovým práškem a dejte zatuhnout do lednice. Následně ho můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů