Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s čokoládovou polevou a pistáciemi

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Koláč s čokoládovou polevou a pistáciemi - postup přípravy

Připravte si jeden z nejoriginálnějších dezertů, kterým ohromíte své hosty. Koláč s čokoládovou polevou a pistáciemi je nadýchaný a uvnitř skrývá šlehačku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Poleva

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte základ. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které následně přidejte mléko a olej. 

2. KROK

Šleháním ingredience spojte a přidejte do nich mouku s kakaem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. 

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Formu na pečení vymažte trochou másla, kterým pomažte také dno a stěny osmi stejných sklenic. Ty vyskládejte do formy na pečení ve dvou řadách. 

Tip: Inspirujte se postupem níže ve videu.

4. KROK

Do prostor mezi sklenicemi nalijte připravený základ na dezert a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.  

5. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je základ na dezert upečený, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Nyní připravte polevu. V rendlíku smíchejte vaječný žloutek se škrobem, kakaem, cukrem a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, zahřívejte je 3–4 minuty, do zhoustnutí. Směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní vanilkový cukr s máslem a čokoládou. 

7. KROK

Poté, co se ingredience rozpustí, vmíchejte do směsi smetanu. Z upečeného základu na dezert vyjměte sklenice a rozkrojte ho na kousky tak, aby ve středu každého z nich byl otvor, vytvořený sklenicí. 

8. KROK

Každý otvor vyplňte šlehačkou a zalijte připravenou polevou, kterou posypte nasekanými pistáciemi. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Halimeina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů