Pečená vepřová žebra na medu - postup přípravy
Pokud máte chuť na nějakou hospodskou specialitu, vyzkoušejte tato pečená vepřová žebra na medu, podle Youtube kanálu vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.
Ingredience
Z žeber odstraňte blánu na vnitřní straně a poté je nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte sůl, hořčici, med, ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku a sušenou cibuli.
Marinádu velmi dobře promíchejte, vmasírujte ji do žeber a nechte je odležet v lednici alespoň 24 hodin. Do pekáče nalijte vodu, vyskládejte do ní žebra a ty pokapejte zbytkem marinády.
Pekáč přiklopte, nebo ho zakryjte alobalem a žebra pečte při teplotě 175 °C přibližně 2,5 hodiny. Poté je odkrytá pečte ještě 20 minut.
Hotová upečená žebra ihned servírujte. Podávat je můžete s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem, nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

