Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová žebra na medu

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 170 minut

Pečená vepřová žebra na medu - postup přípravy

Pokud máte chuť na nějakou hospodskou specialitu, vyzkoušejte tato pečená vepřová žebra na medu, podle Youtube kanálu vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Z žeber odstraňte blánu na vnitřní straně a poté je nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte sůl, hořčici, med, ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku a sušenou cibuli.

2. KROK

Marinádu velmi dobře promíchejte, vmasírujte ji do žeber a nechte je odležet v lednici alespoň 24 hodin. Do pekáče nalijte vodu, vyskládejte do ní žebra a ty pokapejte zbytkem marinády.

3. KROK

Pekáč přiklopte, nebo ho zakryjte alobalem a žebra pečte při teplotě 175 °C přibližně 2,5 hodiny. Poté je odkrytá pečte ještě 20 minut.

4. KROK

Hotová upečená žebra ihned servírujte. Podávat je můžete s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem, nebo jinou oblíbenou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů