Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný bůček

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nakládaný bůček - postup přípravy

My Češi nejsme zrovna přeborníci ve zdravém jídle. Rádi si pochutnáme na těžkých a tučných pokrmech, byť nejsou ani zdravá, ani prospěšná pro štíhlou linii. Pokud si chcete i vy občas zahřešit a vaší vášní je vepřové maso, připravte si tento lahodný nakládaný bůček. Lepší a snadnější recept nenajdete. Můžete si takto udělat skvělé zásoby na celou zimu a vždycky, když vás přepadne chuť na něco nezdravého, si můžete jednu takovou sklenici otevřít.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na menší kousky. Vložte je do připravených zavařovacích sklenic. Poté si nakrájejte bůček na menší kostky. Je lepší dělat kousky spíše menší, aby do nich mohla lépe proniknout chuť koření. Vložte je do sklenic a přidejte ještě bobkový list a pár kuliček pepře. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience. Na vrch každé sklenice dejte pár snítek kopru.




Zálivku vytvoříte tak, že v hrnci smícháte vodu, mletou papriku a sůl. Hrnec dejte na sporák a směs zahřívejte, dokud se nebude vařit. Poté ji odstavte z ohně a hned můžete lít do sklenic. Nechte odpočívat asi týden při pokojové teplotě. Poté můžete sklenice přesunout do lednice nebo na jiné chladnější místo, aby se bůček nekazil.

Nakládaný bůček je vhodné podávat zastudena. Skvěle chutná například tehdy, pokud jej nakrájíme na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů