Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý ředkvičkový salát s vařenými vejci

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý ředkvičkový salát s vařenými vejci - postup přípravy

Připravte si osvěžující svačinku nebo snadnou přílohu k masu v podobě rychlého ředkvičkového salátu s vejci. Je plný rozmanitých ingrediencí a je vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salátové okurky nakrájejte na tenká kolečka, která smíchejte s kolečky ředkviček. Směs smíchejte se solí a nechte ji 10 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.

2. KROK

Ze zeleniny vymačkejte maximum šťávy a vložte ji do větší mísy, kde ji smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou a vařenými vejci. 

Poznámka: Vejce vařte v osolené vodě 10 minut. Díky soli z vejce nevyteče bílek, pokud by při vaření prasklo. 

3. KROK

Nakonec do směsi přidejte dresink z majonézy, jogurtu, hořčice a nasekané petrželky s koprem, který ochuťte solí a pepřem. 

Tip: Rychlý ředkvičkový salát podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů