Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelové řezy s čokoládou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Karamelové řezy s čokoládou - postup přípravy

Neváhejte a vyzkoušejte tyto chutné karamelové řezy se strouhanou čokoládou navrch, které potěší všechny vaše návštěvy a zachutnají i vám. Recept nám poskytla paní Martina Wágnerová.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Posypání

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do větší mísy. Přidejte k nim špetku soli a vyšlehejte je do sněhu. Postupně do něj poté zašlehávejte i cukr krupici a žloutky. Metličkou do těsta následně přimíchejte i rostlinný olej.

2. KROK

Hladkou mouku zvlášť smíchejte s kakaovým práškem a práškem do pečiva, tuto směs nakonec také prosejte a vmíchejte do těsta. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto dozlatova.

3. KROK

Do větší mísy dejte mascarpone a přilijte k němu karamelové Salko. Obojí společně vyšlehejte a vzniklým krémem potřete vychladlý korpus. Nakonec už jen krém zasypejte hořkou a bílou nastrouhanou čokoládou. Poté můžete dezert podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů