Karamelové řezy s čokoládou - postup přípravy
Neváhejte a vyzkoušejte tyto chutné karamelové řezy se strouhanou čokoládou navrch, které potěší všechny vaše návštěvy a zachutnají i vám. Recept nám poskytla paní Martina Wágnerová.
Těsto
Krém
Posypání
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do větší mísy. Přidejte k nim špetku soli a vyšlehejte je do sněhu. Postupně do něj poté zašlehávejte i cukr krupici a žloutky. Metličkou do těsta následně přimíchejte i rostlinný olej.
Hladkou mouku zvlášť smíchejte s kakaovým práškem a práškem do pečiva, tuto směs nakonec také prosejte a vmíchejte do těsta. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto dozlatova.
Do větší mísy dejte mascarpone a přilijte k němu karamelové Salko. Obojí společně vyšlehejte a vzniklým krémem potřete vychladlý korpus. Nakonec už jen krém zasypejte hořkou a bílou nastrouhanou čokoládou. Poté můžete dezert podávat, dobrou chuť!