Sněhové řezy s ořechy a smetanovým krémem - postup přípravy
Až k vám přijdou na návštěvu vaši blízcí, překvapte je nadýchaným dezertem s originálním vzhledem. Luxusní sněhové řezy s ořechy si rychle zamilujete.
Korpus
Sníh
Na posypání
Krém
Změklé máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte vaječné žloutky, a jakmile se ingredience propojí, také mléko.
Do směsi zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a mouku přidejte nadvakrát.
Korpus odložte bokem a připravte sníh vyšleháním vaječných bílků, do kterých postupně vešlehejte cukr. Sněhem pokryjte korpus, dezert posypte nasekanými ořechy a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.
Poznámka: Aby dezert vypadal zajímavě, vytvořte na vrstvě sněhu ozdobný vzor pomocí lžíce. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Nakonec připravte krém vyšleháním smetany a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Upečený korpus se sněhem vertikálně rozřízněte na dvě stejné části. První z nich potřete krémem, který zakryjte druhou částí korpusu.

