Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkký a vynikající bramborový koláč připravený za 15 minut

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Měkký a vynikající bramborový koláč připravený za 15 minut - postup přípravy

S jednoduchým receptem na velmi rychlý domácí pokrm s bramborami oslníte všechny hosty a potěšíte celou svou rodinu. Příprava je neuvěřitelně rychlá a jednoduchá. Zvládne to úplně každý a ideální je především v případě, že se vám na poslední chvíli nahlásí návštěva a vy jim nemáte co nabídnout. Tento slaný pokrm si zaručeně zamilují a přitom bude hotový během chvilky.

Ingredience pro:
7 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory uvařte do měkka. Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte na malém množství oleje. Jarní cibulku nasekejte najemno. Uvařené brambory rozdrťte šťouchadlem na brambory. Přidejte smaženou cibuli, cibulku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.




Každou tortillu namažte rozpuštěným máslem pomocí mašlovačky. Poté jej rozkrájejte na široké trojúhelníky.

Na každý kus tortilly vložte lžíci bramborové směsi do široké části.

Poté ohněte její rohy dovnitř a stočte do role.

Jakmile budete mít všechny kousky takto připravené, naskládejte je do hlubokého pekáče nebo plechu a položte je švem dolů. Nyní je zalijte čistou nebo sycenou vodou.

Naneste na ně rozšlehaný žloutek smíchaný se lžící mléka a nakonec posypte sezamovými semínky.

Koláče pečte po dobu 15 minut v předehřáté troubě na 180-200 °C.

Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů