Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Red velvet dort se smetanovým krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Red velvet dort se smetanovým krémem - postup přípravy

Pokud nevíte, co připravit pro své hosty ke slavnostnímu posezení, inspirujte se jednoduchým receptem na Red velvet dort. Vypadá luxusně a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.

2. KROK

V samostatné misce smíchejte mléko s červeným potravinářským barvivem a v další míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Do pěny přidejte olej s rozpuštěným máslem a polovinu směsi s moukou. 

3. KROK

Do těsta vmíchejte mléko s barvivem, poté zbytek moučné směsi a rozdělte ho na dvě části. První z nich nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

4. KROK

Postup opakujte také s druhou částí těsta. Z každého upečeného korpusu odřízněte tenkou horní vrstvu, kterou rozmixujte – budete ji potřebovat na závěrečné zdobení.

5. KROK

Zbytek každého korpusu horizontálně rozřízněte na dvě části, které nechte vychladnout na chladící mřížce. Mezitím připravte krém.  

6. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým cukrem a smetanou. Směsí naplňte cukrářský sáček a začněte s vrstvením dezertu. 

7. KROK

První korpus potřete třetinou krému, který zakryjte druhým korpusem.

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, kterým pomažte i stěny dezertu.

8. KROK

Celý dezert, včetně stran, pokryjte rozmixovaným korpusem a Red velvet dort vložte na 3–6 hodin do lednice. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů