Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý smažený květák v těstíčku

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlý smažený květák v těstíčku - postup přípravy

Tradičním českým bezmasým jídlem je smažený květák, který lze připravit na několik způsobů. Vyzkoušejte variaci v těstíčku místo klasického trojobalu podle receptu, který nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Květák rozdělte na růžičky a dejte ho vařit do osolené vody. Vařte ho maximálně 5 minut, aby nebyl příliš měkký. Lze ho připravit i na páře. Nechte ho vychladnout, případně ho dle chuti dosolte.

2. KROK

Rozšlehejte vejce, přidejte trochu mléka a hladkou mouku a vymíchejte těstíčko. Lze ho dle chuti osolit a opepřit. Namočte v něm růžičky květáku a pak je obalte ve strouhance.

3. KROK

Dejte na pánev rozpálit dostatečné množství oleje, aby se květák snáze opékal, a smažte ze všech stran do zlatova. Podávejte ho s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou, případně tatarskou omáčku.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů