Bramborová pizza na plech se salámem - postup přípravy
Bramborová pizza na plech má tu výhodu, že ji můžete servírovat k hlavnímu jídlu i si ji brát s sebou na cesty, protože chutná také zastudena. Je snadná na přípravu.
Základ
Na vymazání
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich maximum šťávy a smíchejte je s vejci. Přidejte olej, sůl, pepř, mletou sladkou papriku s kmínem a tymián.
Ingredience zamíchejte a směs rozprostřete do zapékací mísy, vymazané trochou másla. Poté obsah mísy posypte nahrubo nastrouhaným čedarem, který pokryjte kolečky salámu.
Bramborovou pizzu na plech pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení pochoutku podávejte nakrájenou na kousky.
Tip: Pizzu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, dokud ji nezkonzumujete.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Efsane Yemek Tarifleri

