Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza s mletým masem a zeleninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pizza s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Dejte vale kupovaným pizzám a připravte si daleko chutnější domácí verzi s mletým masem a zeleninou! Díky tomuto jednoduchému receptu připravíte pokrm, kterým nasytíte i početnější rodinu. Domácí pizzu lze podávat jak k obědu, tak i k večeři.

Ingredience pro:
2 porce

Těsto

Doplňky

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíte trochu slunečnicového oleje. Poté na něm orestujte dozlatova nasekanou cibuli a také mleté maso.




Nezapomeňte směs okořenit mletou sladkou paprikou, mletým černým pepřem, solí, sušeným tymiánem a mátou. Nakonec maso odstavte a pusťte se do přípravy těsta na pizzu.

Příprava těsta na pizzu, kompletace pokrmu a jeho zapékání

Nyní si k ruce vezměte větší mísu a do ní vlijte kefír či bílý jogurt. Také přidejte vejce, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku, slunečnicový olej a vypracujte homogenní těsto polotekuté konzistence. To vlijte následně na plech vystlaný pečícím papírem a rozprostřete. Na těsto naneste dle chuti kečup a majonézu.

Posléze posypte restovaným mletým hovězím a naneste i očištěné a pokrájené papriky, kukuřici, plátky rajčat a vše posypte strouhaným čedarem. Pizzu pečte při teplotě 180 °C po dobu 30 až 35 minut.

Servírování domácí pizzy s mletým masem a zeleninou

Až bude pizza upečená, vyjměte ji z trouby a ihned servírujte pokrájenou na menší kusy. Hodit se bude nejen k obědu a večeři, ale také na svačinu do práce. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů