Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pita chléb jen ze 4 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Domácí pita chléb jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Domácí pita chléb je měkký, nadýchaný a skvěle doplní jakýkoliv dip, salát, polévku i masový pokrm. Jakmile si ho připravíte doma, už nebudete chtít ten kupovaný.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Horkou vodu smíchejte se lžičkou soli a vlijte ji do větší mísy s moukou. Přidejte olej a vytvořte těsto, které hněťte 1–2 minuty.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Těsto vložte do sáčku a nechte ho 20 minut odpočívat. Poté ho položte na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 stejných dílů, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte je odpočívat ještě 10 minut. 

3. KROK

Z každého bochánku následně vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm a průměru 15–16 cm, který smažte na suché pánvi, do zlatohněda. 

4. KROK

Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Chléb byste měli smažit přibližně 3–4 minuty a během této doby ho několikrát obrátit.

5. KROK

Jakmile se začne chléb nadouvat, pokračujte ve smažení ještě 20–30 vteřin, dokud znovu nesplaskne. Poté domácí pita chléb z pánve vyjměte a postup opakujte, dokud budete mít těsto. 

6. KROK

Tip: Křehký a nadýchaný chléb můžete podávat samostatně, ale můžete kapsu, která uvnitř vznikne, také vyplnit libovolnou oblíbenou náplní. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů