Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Indický chléb Naan

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Indický chléb Naan - postup přípravy

Tradiční indické chlebové placky „Naan“ jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé doplní jakékoliv jídlo z dané kuchyně, například kari. Jestliže ale chcete pokročit s jejich využitím ještě dál, můžete je použít stejně jako tortilly.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jarní cibulku nasekejte na opravdu malé kousky. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, lisovaný česnek a nasekanou cibulku. Přilijte rozpuštěné máslo a pak postupně do směsi lijte vodu a míchejte. Musí vzniknout řidší těsto.

2. KROK

Vymažte pánev troškou oleje a dejte ji na sporák na střední až nižší plamen. Až se rozpálí, nalijte těsto tak, aby vytvořilo tenkou placku, můžete si pomoct naběračkou. Až začne placka držet tvar, často ji obracejte a mírně tlačte na její kraje. Když se začnou v těstě dělat vzduchové bubliny, zvyšte teplotu a často otáčejte. Na bubliny mírně klepejte obracečkou, aby se ještě zvětšily, a počkejte, až bude placka upečená. Poté podávejte, jak jste zvyklí.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů