Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bulky na hamburger z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bulky na hamburger z kynutého těsta - postup přípravy

Bulky na hamburger z kynutého těsta jsou nadýchané a mnohem chutnější než kupované. Připravte si je jednoduše sami doma a povyšte svůj burger na vyšší úroveň.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozšlehaná vejce smíchejte s mlékem, cukrem a sušeným droždím. V míse od robota následně smíchejte chlebovou mouku se solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Do suchých ingrediencí přidejte vaječnou směs, za stálého šlehání. Po třech minutách zkontrolujte strukturu těsta, které by mělo být měkké a mírně lepkavé. Jakmile dosáhnete této konzistence, můžete přidat změklé máslo. 

3. KROK

Těsto prohněťte ještě ručně, vložte ho do mísy, zakryjte ho a nechte kynout 1–2 hodiny na teplém místě. Poté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných kusů. Z těch vytvořte bochánky, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Bochánky zakryjte a nechte je kynout ještě 10–15 minut. Těsto potřete směsí vaječného žloutku, mléka, posypte ho sezamovými semínky a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.

5. KROK

Tip: Bulky na hamburger servírujte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné. Než je zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychaly.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: The apron

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů