Carpaccio z řepy se salátem a fetou - postup přípravy
Ochutnejte úžasnou kombinaci nasládlé řepy, slané fety a svěžího salátu s aromatickou zálivkou. Carpaccio z řepy je lehký a zdravý předkrm, který vás ohromí.
Základ
Zálivka
Očištěnou řepu zabalte do samostatných kousků pečicího papíru, vložte ji do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 185–190 °C po dobu 60 minut.
Tip: Zda je řepa dostatečně upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud to jde snadno, máte hotovo. V případě, že je řepa stále tvrdá, ještě chvíli pečte.
Po upečení řepu z papíru vyjměte, oloupejte ji a nastrouhejte na tenké plátky, které vyskládejte na servírovací talíř, kde je pokryjte mixem listových salátů.
Salát posypte nadrobenou fetou, slunečnicovými semínky a pokračujte s přípravou zálivky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, medem, solí, pepřem a zálivkou polijte carpaccio.
Tip: Pochoutku podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. Můžete z ní také udělat zajímavou přílohu ke grilovanému masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

