Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Carpaccio z řepy se salátem a fetou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Carpaccio z řepy se salátem a fetou - postup přípravy

Ochutnejte úžasnou kombinaci nasládlé řepy, slané fety a svěžího salátu s aromatickou zálivkou. Carpaccio z řepy je lehký a zdravý předkrm, který vás ohromí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Očištěnou řepu zabalte do samostatných kousků pečicího papíru, vložte ji do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 185–190 °C po dobu 60 minut. 

2. KROK

Tip: Zda je řepa dostatečně upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud to jde snadno, máte hotovo. V případě, že je řepa stále tvrdá, ještě chvíli pečte.

3. KROK

Po upečení řepu z papíru vyjměte, oloupejte ji a nastrouhejte na tenké plátky, které vyskládejte na servírovací talíř, kde je pokryjte mixem listových salátů. 

4. KROK

Salát posypte nadrobenou fetou, slunečnicovými semínky a pokračujte s přípravou zálivky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, medem, solí, pepřem a zálivkou polijte carpaccio. 

5. KROK

Tip: Pochoutku podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. Můžete z ní také udělat zajímavou přílohu ke grilovanému masu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů