Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový kaviár s cibulí a koriandrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 56 minut

Cuketový kaviár s cibulí a koriandrem - postup přípravy

Připravte si domácí aromatickou pomazánku, dip i přílohu k masovým pokrmům v jednom. Cuketový kaviár je lehká pochoutka, která vás ohromí svou jemnou chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, oloupejte ji a nakrájejte na malé kostičky. Poté nastrouhejte oloupanou mrkev na hrubém struhadle. 

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty, přidejte k ní mrkev a po 2–3 minutách rajský protlak. 

3. KROK

Směs přendejte do hrnce, kde ji smíchejte s cuketou a ingredience ochuťte solí, cukrem, pepřem, sušeným česnekem a koriandrem.

4. KROK

Hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu duste 5–10 minut, do změknutí, pod pokličkou. Zeleninu rozmixujte, vraťte ji zpět na teplo a vařte ji 30–40 minut. 

Poznámka: Směs občas promíchejte, aby se nepřipálila.

5. KROK

Ke konci vaření přidejte ocet a cuketovým kaviárem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte volně vychladnout, dnem vzhůru  

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1000 ml cuketového kaviáru.

6. KROK

Kaviár z cukety můžete podávat s oblíbeným pečivem, jako přílohu k masovým pokrmům nebo ho servírovat jako originální dip. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Yuliya Small

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů