Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí maďarské langoše podle tradičního receptu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí maďarské langoše podle tradičního receptu - postup přípravy

Tyto nadýchané placky jsou oblíbeným pokrmem v Maďarsku a jsou ideálním pokrmem na rychlý oběd, večeři, nebo dokonce na svačinu. Nyní si je můžete připravit i doma podle snadného receptu, který vás provede krok za krokem,

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingrecience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejprve zahřejte mléko v mikrovlnné troubě po dobu 5–⁠10 sekund, dokud nebude teplé. Poté přidejte cukr a do mléka rozdrobte droždí. Nádobu zakryjte talířkem a nechte ho kynout asi 10 minut

2. KROK

Mezitím prosejte hladkou mouku do hluboké mísy, přidejte sůl a vytvořte důlek uprostřed. Do něj nalijte vzešlý  kvásek. Přidejte tolik vlažné vody, abyste vytvořili hladké těsto, které by nemělo být příliš tekuté.

3. KROK

Těsto nechte kynout přibližně 1 hodinu, nebo dokud se nezvětší na dvojnásobek objemu. Ve velké pánvi zahřejte slunečnicový olej na vysokou teplotu.

4. KROK

Potřete si ruce olejem, odeberte kousek těsta a roztáhněte ho do tenké placky. Langoše smažte ve vroucím oleji asi 2-4 minuty, dokud nejsou zlatohnědé.

5. KROK

Během smažení langošů si připravte česnekový olej. Smíchejte 3 stroužky česneku, 10 ml oleje a 10 ml vody a důkladně promíchejte.

6. KROK

Po upečení potřete langoše česnekovým olejem a podávejte se zakysanou smetanou a strouhaným sýrem. Poté ihned podávejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Nosalty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů