Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová žampionová omáčka s parmezánem a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Krémová žampionová omáčka s parmezánem a česnekem - postup přípravy

Tento recept na krémovou žampionovou omáčku je velmi univerzální a lze ho použít k nejrůznějším typům masa nebo v kombinaci s těstovinami. Připravte si jednoduchou omáčku za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby omyjte a nakrájejte je na měsíčky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také 7 stroužků česneku a cibuli. Najemno nakrájejte také petrželku. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm zbylé dva stroužky česneku, nasekanou cibuli, přidejte máslo a vše zamíchejte. 

2. KROK

Z pánve vyndejte stroužky česneku a přimíchejte houby, které smažte 10–15 minut, dokud nezhnědnou. Přimíchejte česnek a přilijte vývar. Celou směs dochuťte pepřem a solí a důkladně promíchejte. 

3. KROK

Nyní přimíchejte oregano a vařte 10 minut. Na závěr přilijte smetanu, zamíchejte a přisypte nastrouhaný parmezán. Žampionovou omáčku míchejte, dokud nezhoustne a na závěr do ní přimíchejte petrželku.

4. KROK

Poznámka: Pokud je to nutné omáčku ještě dochuťte solí a pepřem a podávejte s těstovinami nebo masem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Break the Spice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů