Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kardinálův řez s borůvkovým džemem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kardinálův řez s borůvkovým džemem - postup přípravy

Pochutnejte si na jemném dezertu, který kombinuje křehké těsto s osvěžující ovocnou náplní. Kardinálův řez s borůvkovým džemem vás okouzlí svou nadýchaností.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Bílková směs

Piškotová směs

Smetanová náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou pusinkové směsi. Vaječné bílky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, do které postupně vešlehejte klasický cukr.

2. KROK

Přidejte kukuřičný škrob s citronovou šťávou a vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého pusinkovou směs naneste na plech, vyložený pečicím papírem, v několika pruzích. 

3. KROK

Pokračujte s přípravou piškotové směsi. Vaječné žloutky a jedno vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku.

Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.

4. KROK

Piškotovou směs naneste do mezer mezi pruhy z pusinkové směsi a základ na dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Poté ho nechte vychladnout. 

5. KROK

Nakonec připravte smetanovou náplň. Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a smetanou dohladka. 

Tip: Aby se ingredience lépe propojily, cukr přidejte v několika dávkách.

6. KROK

Vychladlý základ dezertu rozkrojte na dvě stejné části, které potřete borůvkovým džemem. Jednu z nich pokryjte také smetanovou náplní, kterou zakryjte druhou částí upečeného základu. 

7. KROK

Kardinálův řez vložte na 1 hodinu do lednice a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Tip: Než pochoutku zkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Przepisy są łatwe!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů