Kardinálův řez s borůvkovým džemem - postup přípravy
Pochutnejte si na jemném dezertu, který kombinuje křehké těsto s osvěžující ovocnou náplní. Kardinálův řez s borůvkovým džemem vás okouzlí svou nadýchaností.
Bílková směs
Piškotová směs
Smetanová náplň
Na potření
Na posypání
Začněte s přípravou pusinkové směsi. Vaječné bílky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, do které postupně vešlehejte klasický cukr.
Přidejte kukuřičný škrob s citronovou šťávou a vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého pusinkovou směs naneste na plech, vyložený pečicím papírem, v několika pruzích.
Pokračujte s přípravou piškotové směsi. Vaječné žloutky a jedno vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Piškotovou směs naneste do mezer mezi pruhy z pusinkové směsi a základ na dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Poté ho nechte vychladnout.
Nakonec připravte smetanovou náplň. Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a smetanou dohladka.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, cukr přidejte v několika dávkách.
Vychladlý základ dezertu rozkrojte na dvě stejné části, které potřete borůvkovým džemem. Jednu z nich pokryjte také smetanovou náplní, kterou zakryjte druhou částí upečeného základu.
Kardinálův řez vložte na 1 hodinu do lednice a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Tip: Než pochoutku zkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe!

