Bylinkové pesto s medem a citronem - postup přípravy
Bylinkové pesto s medem je osvěžující kombinace sladké a kyselé chuti, která dodá jídlu nový rozměr. Hodí se k pečivu, masu, těstovinám i zeleninovým pokrmům.
Základ
Na zalití
Jarní cibulku, česnekové výhonky, kopr i petrželku omyjte, nasekejte na menší kousky, vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Přidejte mletou sladkou papriku se solí, medem, citronovou šťávou, olejem a pokračujte v mixování, dokud nevznikne hladká hmota.
Bylinkové pesto s medem vložte do sterilizované sklenice, jeho povrch zalijte olejem, sklenici uzavřete a skladujte v lednici.
Pesto z bylinek a medu můžete také zamrazit. V takovém případě jím naplňte formu na led a po zmrazení ho uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

