Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvová buchta s kondenzovaným mlékem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Broskvová buchta s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Tuto broskvovou buchtu můžete využít mnoha způsoby, svačinami počínaje a obědovým moučníkem konče. Na její přípravě navíc není nic, čeho byste se museli obávat, a s přehledem se povede upéct i začátečníkům.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a prošlehejte je metličkou. Poté k nim přidejte cukr krystal a pokračujte ve šlehání. Přilijte do směsi rostlinný olej, plnotučné mléko a znovu vše prošlehejte. Postupně do směsi prosejte hladkou mouku a opět ji promíchejte. Ujistěte se, že ve směsi nejsou žádné hrudky. Nakonec do ní zamíchejte i prášek do pečiva a vanilkový cukr.

2. KROK

Poté dejte těsto bokem a nachystejte si zapékací formu (30×20 cm, hloubka 6 cm). Vymažte ji máslem a dejte do ní broskve, které jste předtím nakrájeli na drobné kousky.

3. KROK

Rozprostřete je po celém dně a poté je všechny zalijte kondenzovaným mlékem. Nakonec na vrch nalijte těsto a dejte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů. Nechejte buchtu péct cca 45 minut a poté máte hotovo. Jakmile vychladne, můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů