Jahodová zmrzlina se smetanou - postup přípravy
Připravte si osvěžující pochoutku, která vám přijde vhod během celého roku. Má jemnou strukturu, výrazně ovocnou chuť a zamilují si ji dospělí i děti.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a vložte do mixéru, kde je rozmixujte dohladka. V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vmíchejte do ní kondenzované mléko.
Do směsi přidejte vanilkový extrakt, a jakmile se ingredience propojí, také rozmixované jahody. Vzniklou hmotu přelijte do formy, kterou vložte do mrazáku na 6 hodin, nejlépe na noc.
Jahodovou zmrzlinu se smetanou uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku.
Tip: Před podáváním ji aspoň 10 minut nechte stát v pokojové teplotě. Bude se vám lépe porcovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch

