Tiramisu dort se 2 druhy krému - postup přípravy
Tiramisu dort je elegantní dezert, který spojuje jemnost krému s nadýchaností korpusu. Je snadný na přípravu a ideální volbou ke slavnostním příležitostem.
Korpus
K navlhčení
Krém
Vejce šlehejte s cukrem a solí 7–8 minut. Přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem a těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Tip: Těsto projeďte špejlí, abyste uvolnili přebytečný vzduch.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, zkontrolujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečený korpus nechte 10 minut chladnout a poté ho vyndejte z ráfku a nakrájejte horizontálně na 3 části. Ty navlhčete instantní kávou s cukrem, rozpuštěnými ve vroucí vodě.
Poté pokračujte s přípravou krému. Smetanu s tvarohem a cukrem vyšlehejte dotuha, směs rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a proseté kakao.
První z korpusů potřete kakaovým krémem a ten pokryjte světlým krémem, který zakryjte druhým korpusem. Postup opakujte a poslední korpus potřete světlým krémem, který posypte kakaem.
Tiramisu dort ozdobte růžičkami, vytvořenými z krému a dezert podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Při zdobení dortu se inspirujte postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка

