Lotus řezy s mascarpone a smetanou - postup přípravy
Lotus řezy s mascarpone a smetanou skvěle spojují křupavý základ s jemným krémem a hodí se i na slavnosti. Ohromí vás luxusním vzhledem a karamelovou chutí.
Základ
Krém
Zdobení
K navlhčení
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a ztužovačem šlehačky do nadýchané hmoty, do které vmíchejte mascarpone.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, cukr prosejte.
Dno formy na dezert pokryjte sušenkami Lotus, namočenými v mléce, které pokryjte krémem. Na krém následně naneste pomazánku Lotus Biscoff.
Dezert projeďte opatrně špejlí, abyste vytvořili ozdobné tvary a posypte ho rozemletým sušenkami Lotus. Pochoutku vložte na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc, aby ztuhla.
Lotus řezy s mascarpone servírujte vychlazené a nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yummy Simplecooking

