Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus řezy s mascarpone a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Lotus řezy s mascarpone a smetanou - postup přípravy

Lotus řezy s mascarpone a smetanou skvěle spojují křupavý základ s jemným krémem a hodí se i na slavnosti. Ohromí vás luxusním vzhledem a karamelovou chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Zdobení

K navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a ztužovačem šlehačky do nadýchané hmoty, do které vmíchejte mascarpone. 

Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, cukr prosejte.

2. KROK

Dno formy na dezert pokryjte sušenkami Lotus, namočenými v mléce, které pokryjte krémem. Na krém následně naneste pomazánku Lotus Biscoff.

3. KROK

Dezert projeďte opatrně špejlí, abyste vytvořili ozdobné tvary a posypte ho rozemletým sušenkami Lotus. Pochoutku vložte na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc, aby ztuhla. 

4. KROK

Lotus řezy s mascarpone servírujte vychlazené a nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Yummy Simplecooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů