Petrželkové pesto s česnekem - postup přípravy
Petrželkové pesto s česnekem je aromatická omáčka, která se skvěle hodí k pečivu, těstovinám i masovým pokrmům. Výhodou je rychlá příprava jen ze 4 ingrediencí.
Ingredience
Petrželku vložte do nádoby, zalijte ji vodou s octem a nechte ji 15 minut namáčet. Bylinku dobře opláchněte, osušte a nasekejte najemno.
Petrželku vložte do nádoby, vhodné k mixování, smíchejte ji s olejem, česnekem, solí a směs rozmixujte dohladka. Petrželkové pesto následně uchovávejte v lednici, ve vzduchotěsné nádobě.
Tip: Místo rostlinného oleje můžete použít olivový olej. Volba této suroviny závisí čistě na vašich chuťových preferencích. Na konzistenci pesta nemá vliv.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Эллой Ивановой MamaElla

