Omáčka na pizzu z rajčat a papriky - postup přípravy
Omáčka na pizzu dodá vaší domácí pizze bohatou a lahodnou chuť. Výhodou přípravy receptu je jednoduchost a to, že přesně víte, jaké výživné suroviny omáčka obsahuje.
Ingredience
Rajčata ponořte na 3–4 minuty do horké vody a zatím nakrájejte papriky a cibuli na menší kousky.
Poznámka: Z paprik před použitím odstraňte semeník.
Rajčata následně oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky. Zeleninu smíchejte dohromady a rozmixujte ji dohladka. Směs přelijte do hrnce, ochuťte ji solí, cukrem a olivovým olejem a vařte ji 1 hodinu.
Poznámka: Během vaření směs občas promíchejte, aby se nepřipalovala.
Po hodině vaření do směsi přidejte černý pepř, mletou sladkou papriku, italské bylinky, prolisovaný česnek a jablečný ocet. Ingredience zamíchejte a vařte je dalších 30 minut.
Tip: Místo jablečného octa můžete použít vinný ocet.
Horkou omáčkou na pizzu naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte je volně vychladnout. Poté je skladujte na chladném a temném místě.
Poznámka: V tomto receptu byly použité zavařovací sklenice o objemu 250–300 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов