Kozí rohy bez zavařování ze 3 surovin - postup přípravy
Pokud hledáte snadný způsob, jak si uchovat pikantní chuť zeleniny po celý rok, připravte si kozí rohy bez zavařování. Hodí se do salátů i k masovým pokrmům.
Ingredience
Z kozích rohů odkrojte stopku a zbytkem zeleniny naplňte vysoké sterilizované sklenice. Díky tomu zůstanou papriky vzpřímené a neztratí tvar.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 580 ml.
Do každé sklenice vsypte cukr, vlijte jablečný ocet a po uzavření jejich obsah protřepte. Můžete si pomoci také nožem, pomocí kterého zeleninu utlačte tak, že zajistíte, aby se tekutina dostala do všech mezer.
Po protřepání víčka ze sklenic sundejte a pokud je to nutné, vlijte do nich ještě trochu octa.
Poznámka: Po protřepání se může stát, že nebude zelenina zcela ponořená. To je důležité, aby nezačala plesnivět.
Sklenice znovu uzavřete a skladujete je v lednici nebo na chladném a tmavém místě. Pro nejlepší chuť nechte kozí rohy naložené aspoň 2 týdny, před konzumací.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

