Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kozí rohy bez zavařování ze 3 surovin

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut

Kozí rohy bez zavařování ze 3 surovin - postup přípravy

Pokud hledáte snadný způsob, jak si uchovat pikantní chuť zeleniny po celý rok, připravte si kozí rohy bez zavařování. Hodí se do salátů i k masovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z kozích rohů odkrojte stopku a zbytkem zeleniny naplňte vysoké sterilizované sklenice. Díky tomu zůstanou papriky vzpřímené a neztratí tvar. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 580 ml. 

2. KROK

Do každé sklenice vsypte cukr, vlijte jablečný ocet a po uzavření jejich obsah protřepte. Můžete si pomoci také nožem, pomocí kterého zeleninu utlačte tak, že zajistíte, aby se tekutina dostala do všech mezer. 

3. KROK

Po protřepání víčka ze sklenic sundejte a pokud je to nutné, vlijte do nich ještě trochu octa.

Poznámka: Po protřepání se může stát, že nebude zelenina zcela ponořená. To je důležité, aby nezačala plesnivět. 

4. KROK

Sklenice znovu uzavřete a skladujete je v lednici nebo na chladném a tmavém místě. Pro nejlepší chuť nechte kozí rohy naložené aspoň 2 týdny, před konzumací. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů