Kornoutky ze žloutkového těsta s vanilkou - postup přípravy
Kornoutky ze žloutkového těsta jsou křehké, provoní váš domov a můžete je naplnit dle vlastních představ. Skvěle se hodí ke slavnostním příležitostem i všednímu mlsání.
Ingredience
Změklé máslo smíchejte s moukou a směsí vody, vaječných žloutků a špetky soli. Přidejte kypřicí prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a vytvořte těsto.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto zabalte do sáčku, vložte ho na 30–40 minut do lednice a poté z něj vyválejte plát o tloušťce 0,3–0,4 cm. Ten nakrájejte na pruhy o šířce 2 cm, které postupně namotejte na formičky, určené k tvorbě kornoutků.
Kornoutky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200–220 °C po dobu 15–17 minut.
Tip: Kornoutky můžete naplnit dle vlastní chuti a jejich okraje můžete ozdobit čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delicious and Simple

