Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný závin z křehkého těsta

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jablečný závin z křehkého těsta - postup přípravy

Z jednoduchého křehkého těsta můžete vypracovat placku a dát do ní jablečnou, ale i další náplně a upéct vynikající závin. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nasypejte na vál mouku a promíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva. Udělejte do směsi důlek. Přidejte kousky změklého másla (pokud chcete šetřit na tuku, lze použít i Heru), vejce, cukr a nalijte do vytvořeného důlku mléko.

2. KROK

Pak rukama důkladně vypracujte hutné a hladké těsto. Rozdělte ho na poloviny a z každé poté vyválejte tenkou obdélníkovou placku.

3. KROK

Na placku dejte nastrouhaná jablka, skořici a cukr, množství určete podle vaší chuti. Použít lze ale i tvarohovou, makovou či ořechovou náplň, je to na vaší invenci.

4. KROK

Poté těsto i s náplní stočte do závinu a ten dejte na tukem vymazaný plech, případně ho vyložte pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte závin asi 30 až 45 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů