Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová pečeně na česneku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vepřová pečeně na česneku - postup přípravy

Nejste zrovna typ, který by u plotny postával celé dny? Pak pro vás máme skvělý tip na chutnou minutku. Připravte si na oběd či večeři vepřovou pečeni na česneku. Hodit se bude k jakékoliv příloze. Nejvhodnější budou hranolky, nebo opečené brambory. Pokrm dozajista zachutná celé vaší rodině.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vepřovou pečeni mírně poklepejte po okrajích, aby se nekroutila.




Pak plátky masa osolte, opepřete a potřete také lisovaným česnekem. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Nakonec ji osmahněte na troše slunečnicového oleje dozlatova.

K cibulce přidejte plátky masa a chvíli opékejte z obou stran.

Přelijte vývarem a duste pod poklicí do měkka. Pakliže budete chtít omáčku hustější, můžete šťávu zahustit hladkou moukou.

Až budete mít vepřové maso hotové, podávejte jej přelité omáčkou s příchutí česneku. Jako přílohu můžete zvolit kromě hranolek, kroket a brambor i rýži, těstoviny, nebo je možné dopřát si pokrm s čerstvým pečivem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů