Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasický španělský ptáček s vařeným vejcem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Klasický španělský ptáček s vařeným vejcem - postup přípravy

Připravte si šťavnatý a jednoduchý pokrm podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Klasický španělský ptáček má bohatou chuť a hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Omáčka

Na smažení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Plátky hovězího masa jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem. 

Poznámka: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Plátky masa potřete hořčicí a na každý z nich položte párek, okurku, kousek špeku a polovinu vařeného vejce. Maso zarolujte, zafixujte provázkem a vložte ho do pánve s rozpuštěným sádlem. 

3. KROK

Maso opékejte ze všech stran po dobu 4–5 minut, a jakmile se  zatáhne, vyjměte ho z pánve. Na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty a poté, co zhnědne, ji zaprašte moukou a vmíchejte do ní hořčici s kyselým lákem z okurek. 

4. KROK

Po minutě smažení cibuli zalijte vývarem, pokrm případně osolte, opepřete a do směsi vložte rolády z masa.  

Tip: Nemáte-li vývar, můžete použít vodu.

5. KROK

Klasické španělské ptáčky vařte 1,5–2 hodiny, pod pokličkou, poté maso z pánve vyjměte a omáčku rozmixujte. Pochoutku servírujte s oblíbenou přílohou, jako je vařená rýže. Tu můžete posypat nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů