Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový koláč s kakaovým korpusem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohový koláč s kakaovým korpusem - postup přípravy

Milujete tvarohové dezerty? Potom vám tento recept udělá určitě velkou radost. Upečte si koláč s kakaovým korpusem, který je díky tvarohové náplni neuvěřitelně lahodný a šťavnatý. Všichni v rodině se budou oblizovat. Hodit se bude nejen k snídani, ale i na svačinku do práce a školy.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V míse si vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny, pak přidejte smetanu, jedlou sodu, rozpuštěné a vychladlé máslo a dobře propojte pomocí metličky nebo mixéru. Dále přisypte do směsi i prosátou polohrubou mouku a kakaový prášek. Vypracovat byste měli hladké a polotekuté těsto. To vlijte do formy na koláč vymazané máslem a vysypané moukou. Nakonec se pusťte do náplně.




Tvarohovou náplň vyrobíte tak, že si ve středně velké míse vyšleháte polotučný tvaroh se škrobem, moučkovým cukrem a vejci. Krém poté vlijte do středu těsta, z kterého bude po upečení korpus. Obě hmoty rozhodně nemíchejte.


Nakonec dejte koláč péct do trouby (můžete jej však upéct i v remosce či multifunkčním hrnci). Teplota je odvislá od toho, jakou metodu používáte. V troubě to bude na cca 180 °C po dobu 20 až 30 minut. V remosce a elektrickém hrnci asi 140 °C a 60 minut pečení.

Upečený koláč s tvarohovou náplní vyjměte z trouby a nechte důkladně vychladnout. Poté můžete posypat moučkovým cukrem. Skvělý bude jak s kávou, tak i s kakaem nebo čajem. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů