Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kečup bez cukru s jablky a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kečup bez cukru s jablky a cibulí - postup přípravy

Kečup bez cukru vám umožní pochutnat si na kvalitní omáčce s minimem kalorií a chemických látek. Výhodou je jednoduchá příprava, která vás vyjde na pár korun.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata vložte do hrnce, kde je smíchejte s vodou, nahrubo nakrájenou cibulí a nakrájenými jablky. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.

2. KROK

Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 40 minut. Směs poté rozmixujte, propasírujte a do vzniklého kečupu vmíchejte jablečný ocet, rajský protlak, hořčici a sůl.

Tip: Přidat můžete i lžíci javorového sirupu. 

3. KROK

Kečup vraťte na teplo a vařte ho dalších 5–10 minut, na mírném ohni. Jakmile zhoustne, přelijte ho do sterilizované sklenice, kterou uzavřete a nechte vychladnout. 

4. KROK

Tip: Je-li to nutné, můžete kečup zahustit moukou, rozpuštěnou ve vodě. V takovém případě je nutné kečup několik minut povařit, aby byl snadno stravitelný. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: How To Cook Smarter

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů