Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánová buchta s čokoládovým krémem

Banánová buchta s čokoládovým krémem - postup přípravy

Krémová buchta s banánem, čokoládovým krémem a čokoládou navrchu bude skvělý dezert pro členy vaší rodiny, nebo pro vaší návštěvu ke kafíčku. Postup je jednoduchý a péct s vámi tento recept mohou i děti.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto:

Na náplň:

Dále budete potřebovat:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Připravte si plech na pečení, může být velikostně 30 x 20 centimetrů. Dno si vyložte papírem na pečení. 




Vajíčka si vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně přimíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a těsto nalijte na plech. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů zhruba 15 – 20 minut, v záležitosti na tom, jakou máte troubu. Upečené těsto nechte vychladnout 

Na krém budete potřebovat mléko, do kterého přidáte cukr a čokoládový pudinkový prášek. Krém přiveďte k varu a vznikne vám hustý krém. Ten nechte vychladnout. Mezitím si ušlehejte máslo a po lžicích do něj přidávejte vychladlý pudink. Banány rozkrojte podélně na polovinu a smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuhé šlehačky.

Na vychladlý korpus naneste tenkou vrstvu čokoládového krému, poklaďte rozkrojené banány a namažte zbytek krému. Navrch navrstvěte šlehačku. Nastrouhejte jakoukoliv čokoládu, kterou máte rádi a tou posypte celou buchtu. Nechte hodinu odležet v lednici a pak podávejte dezert nakrájený na kousky. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů