Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané bramboráky s kefírem a koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nadýchané bramboráky s kefírem a koprem - postup přípravy

Milujete bramboráky? Potom si je zkuste připravit tak trochu netradičně s čerstvým koprem a kefírem! V této variaci vám budou dozajista chutnat. Jsou velmi nadýchané a na jazyku se rozplývající. Dokonalý tip na rychlou večeři.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v kefíru rozmícháte důkladně lžičku jedlé sody. Ta těsto dokonale zkypří. Poté v míse vyšlehejte vejce společně se solí a vlijte do směsi kefír. Metličkou vše propojte a také přidejte slunečnicový olej, hladkou mouku a jemně nasekaný kopr. Vypracujte polotekuté těstíčko, které zatím dejte stranou.




Strouhání brambor, tvoření bramboráků a jejich smažení

Nyní si k ruce vezměte brambory a pečlivě je oloupejte. Posléze je omyjte a nastrouhejte do mísy nahrubo. Strouhané brambory ochuťte dle preferencí, jinak stačí přidat sůl. Nakonec se pusťte do smažení netradičních placek.

Na olejem vymazanou pánev, která je rozpálená vložte část brambor a ty zalijte menším množstvím těstíčka. Placku pečte z obou stran dozlatova. Tak pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

Servírování bramboráků s koprem a kefírem

Usmažené bramboráky položte na chvíli na papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk. Poté podávejte například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se bude k pokrmu také řádně vychlazené pivo. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak vylepšit bramboráky?

Pokud vás vegetariánská verze bramboráků nezaujala, můžete samozřejmě do těstíčka zakomponovat i strouhanou libovou šunku či uzené maso. Placky tak ocení i další masožravci ve vaší rodině.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů