Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí husté mascarpone ze 2 surovin

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Domácí husté mascarpone ze 2 surovin - postup přípravy

Domácí husté mascarpone skvěle poslouží k přípravě dezertů i krémových omáček. Výhodou receptu je jednoduchá příprava, která vyžaduje použití jen 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Trochou másla vymažte rendlík, vlijte do něj smetanu a přiveďte ji k varu, za stálého míchání. Po 2–3 minutách, jakmile se začne vařit, přidejte citronovou šťávu.  

Poznámka: Citronová šťáva pomůže smetaně zhoustnout. 

2. KROK

Po 5 minutách vaření rendlík odstavte z tepla a smetanu nechte volně vychladnout v pokojové teplotě. Potrvá to přibližně půl hodiny. 

3. KROK

Na misku položte cedník, vyložený plátýnkem a vychladlou smetanu do něj nalijte. Misku zakryjte pokličkou nebo talířem a vložte ji na 12–24 hodin do lednice.

4. KROK

Po této době domácí husté mascarpone uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici. 

Poznámka: Sýr co nejdřív zkonzumujte a při nabírání dbejte na to, abyste ho nekontaminovali. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Yummy food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů