Křehké vánoční stromečky s vanilkou - postup přípravy
U tohoto receptu vás mile překvapí velmi rychlá a jednoduchá příprava, vhodná i pro začínající kuchaře. Křehké vánoční stromečky o Vánocích originálně ozdobí každý stůl.
Základ
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi vmíchejte vaječný bílek pokojové teploty, a jakmile se ingredience propojí, mouku v několika dávkách.
Tip: Mouku důkladně prosejte a přidejte ji ve více dávkách, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek a suroviny se dokonaleji a snadněji propojily.
Přidejte špetku soli a zelené potravinářské barvivo.
Poznámka: Množství barviva určete na základě vlastních požadavků na intenzitu barvy výsledné směsi.
Asi 2 lžíce směsi přendejte do samostatné mísy, kde ji smíchejte s kakaovým práškem. Zelenou i tmavou směsí následně naplňte dva cukrářské sáčky s ozdobnou hlavicí.
Na plechu pokrytém pečicím papírem vytvořte ze zelené směsi tvar stromečku a z tmavé směsi jeho kmen. Postup opakujte a všechny stromečky nakonec posypte cukrářským zdobením.
Před pečením vložte plech s cukrovím na 30 minut do lednice. Poté křehké vánoční stromečky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–15 minut.
Upečené cukroví nechte na plechu vychladnout a až poté ho z něj sundejte.
Poznámka: Pokud byste se pokusili cukroví z plechu sundat ještě teplé, mohli byste ho zlomit.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy Desserts by Juli

