Špenátová polévka - postup přípravy
Jsou lidé, kteří špenát vyloženě nesnáší. A potom tu jsou ti, kteří ho doslova milují. A právě pro tuto druhou skupinu je tu recept, kterým je špenátová polévka. Je lahodná, je krémová a díky její jednoduchosti ji musí zvládnout i začátečníci.
Ingredience
Rozmrazte špenát
Jako první je třeba začít rozmrazovat špenát. Ten na polévku pořiďte v mrazeném stavu, následně otevřete balení a špenát můžete vložit do cedníku. Zde ho nechte postupně rozmrazovat, aby z něho vytékala přebytečná voda, která bude ve vaší polévce nežádoucí.
Připravte základ
Když je špenát připravený, můžete si vytvořit základ na polévku. Na dno hrnce dejte rozpustit máslo a potom k němu přidejte najemno nakrájenou cibuli. Tu restujte, dokud nebude mít lehce nahnědlou barvu. V tu chvíli máte základ hotový a můžete přidat hlavní surovinu. Tedy samotná rozmrazený špenát.
Přiveďte k varu
Jakmile je špenát smíchaný s cibulí, zalijte obsah vašeho hrnce zeleninovým vývarem. Zvyšte teplotu na sporáku, hrnec přiklopte poklicí a přiveďte k varu. Když se špenátové polévka začne vařit, můžete snížit plamen a potom nechat zhruba 5 minut vařit. Delší doba není nutná.
Polévku dochuťte
Nyní jste ve fázi, kdy je vaše špenátová polévka téměř hotová a můžete se pustit do jejího dochucení. A to solí, pepřem a také prolisovaným česnekem. Vše laďte podle vaší chuti tak, abyste byli se vším nadmíru spokojeni.
Už jenom zahustit
Na závěr stačí doladit konzistenci vaší polévky. I to je celkem snadný postup. Základem je do vařící polévky přidat jíšku podle potřeby a tu nechat chvíli provařit. Potom už jenom do polévky rozklepněte vajíčko, nechte ho minutu zavařit a je hotovo. Polévku je možné podávat, nejlépe potom s opečenými krutony z bílého pečiva. Ke špenátové polévce se skvěle hodí.