Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí sekaná plněná šunkou, slaninou a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí sekaná plněná šunkou, slaninou a sýrem - postup přípravy

Jakmile se řekne kuřecí maso, většina lidí si vybaví řízky či kuřecí kousky v omáčce. Není tedy těžké si myslet, že vám toto maso už nemůže příliš nabídnout, opak je ovšem pravdou. Vyzkoušejte tuto plněnou sekanou, jež pohladí vaše chuťové buňky.

Ingredience pro:
1 porce

Roláda

Náplň

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a rozmixujte ve stolním mixéru nebo jej namelte mlýnkem na maso. Poté jej dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli koření, uzenou papriku, rozklepnuté vejce, strouhanku a ručně vše promíchejte do jednolité směsi. Poté se vrhněte na přípravu náplně. Šunku i slaninu pokrájejte na kostičky a namelte stejně jako maso. Přesuňte je poté do mísy a přidejte k nim nahrubo nastrouhaný sýr, jedno vejce, mletý černý pepř dle chuti a ručně vše promíchejte do jednolité směsi.

2. KROK

Plech na pečení vyložte pečicím papírem, pomažte olivovým olejem a vložte na něj směs z kuřecího masa. Zarovnejte ji do tvaru obdélníku a poté na ni položte náplň. Následně pomocí pečicího papíru vytvořte roládu, zabalte ji do něj, přesuňte ji do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 50 minut.

3. KROK

Těsně před upečením vytvořte marinádu smícháním medu a uzené papriky. Po 50 minutách vyjměte maso z trouby, nastřihněte vrchní část pečicího papíru a jeho boky shrňte dolů. Sekanou pomažte ze všech stran marinádou a dejte péct na dalších 10 minut. Poté můžete rovnou podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů